Masaže

Klasična masaža

Klasična masaža predstavlja osnovnu metodu masaže koja se primjenjuje prilikom edukacije raznih masažnih tehnika. Upravo ona donosi toliko potreban osjećaj opuštenosti i olakšanje, gdje kroz pozitivne učinke pomlađivanja. Posebno učinkovitom pokazala se kod smanjenja boli, poboljšanja cirkulacije, metabolizma, detoksikacije, omekšanja tkiva i antistresnog učinka.uje tijelo.Pored terapijskog učinka ona ima i dijagnostičku ulogu. Preko kože masaža djeluje na mišićni, živčani i limfni sustav.

GuaSha anticelulitna masaža

Gua Sha metodi jedna od najstarijih kineskih prirodnih ljekovitih tehnika. Tretman je ugodan i bezbolan. Postupak je jednostavan i siguran za upotrebu. Kao rezultat kombiniranog učinka posebnih biljnih ulja i mehaničkog djelovanja provodi se pojačano sustavno kretanje opskrbe energijom u meridijanima i zastoj prestaje. Zbog biljnih ulja početi će značajni proces detoksikacije koji će pročistiti organe i tijelo.
Pozitivno utječe na kožu jer djeluje puno brže od klasičnih anticelulitnih masaža, izbacuje bespotrebne ‘otrove’ ispod kože,razgrađuje masne naslage, učvršćuje elasticitet kože uzublažavanje strija i smanjuje vidljivost ‘narančine kore’ te dovodi do pojačane opskrbe energije u svim točkama.

Anticelulitna masaža

Kod anticelulitne masaže se koriste razni pokreti (glađenje, gnječenje, pinch, trljanje) koji ne smiju biti bolni, ali usmjereni prema srcu, stimulirajući pritom limfni odvod koji završava u najvećoj veni u blizini srca.U cilju najboljeg rezultata, lijepšeg izgleda i boljeg subjektivnog osjećaja, anticelulitna masaža se kombinira sa kvalitetnim anticelulitnim kremama ili uljima, primjenom limfne drenaže, ultrazvučne terapije, stimulacije i vježbi u cilju toniziranja mišića i kože, pravilnom prehranom i adekvatnim unosom vode u organizam.

Limfna drenaža

Ručna limfna drenaža djeluje povoljno na limfni sustav, autonomni živčani sustav, senzorne puteve refleksa boli i imunosni sustav. Uklanja višak vode i proteina iz tkiva, uklanja metabolički otpad i toksine, povećava produkciju limfocita, smanjuje stres i bol, dovodi do relaksacije, povećava stupanj rezistencije za obranu protiv infekcija.
Izvodi se segmentalno, nikad cijelo tijelo, uz isti tempo i pritisak uz poštivanje smjera i točno određenim redoslijedom. Prije tretmana provode se mjerenja obujma ekstremiteta koje služa za evaluaciju stanja nakon provedene terapije.