Pedikura

 

Riječ pedikerstvo dolazi od francuske riječi ˝pedicure˝ koja označava njegu nogu, a posebno se bavi njegom noktiju na nogama.
Razlikujemo nekoliko vrsta pedikure
• Estetska pedikura koja je opuštajuća uz obradu raznim kupkama i kremama.
• Klasična pedikura u kojoj se obrađuje skraćivanje noktiju i zadebljala koža.
• Medicinska pedikura u kojoj se pored zadebljale kože i obrade noktiju rješava i problematika nogu i noktiju, kao što su urasli nokat ili kurje oči.
• Spa pedikura opuštajući tretman stopala u kojm se koriste proizvodi na bazi aromaterpije uz usavršavanje oblika nokta,odstranjenjem tvrde kože na stopalima,te njega uljima.kremama,maskama
• Kurje oko
Nastaje pritiskom i trenjem kože. Ono je smeđe-žute boje. U sredini je mrtva jezgra koja svojim vrhom seže u dubinu. Nalazi se najčešće uz drugi i četvrti članak prsta, ispod nokta, kod čekičastih i kanđastih prstiju, uz rub palca, pod nožnim trbuščićem na peti. U salonima medicinske pedikure skida se sloj po sloj dok se ne dođe do hiperkeratotičnog trna.
Gljivična oboljenja kože i noktiju
Pogoduje im znoj, toplina, vlaga. Očituju se crvenilom i svrbežom, a nokat mjenja boju, jer se gljivice talože pod pločom

Ovaj tretman obuhvaća peeling za meku i glatku kožu, masku i balzam za njegu te relaksirajuću masažu nogu uz uređivanje i lakiranje noktiju.